Štambuk | Prva Povelja udruge Štambuk
1774
post-template-default,single,single-post,postid-1774,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Prva Povelja udruge Štambuk

          

Dodijeljena Povelja udruge Štambuk biskupu

 

Na sjednici predsjedništva udruge Štambuk održane 17.11.2016. godine donijeta je odluka da se monsinjoru Slobodanu Štambuku, biskupu hvarsko-bračko-viške biskupije, dodijeli povelja počasnoga člana zbog njegova velikog doprinosa osnivanju, koncepciji i radu udruge te sustavnoj i neupitnoj potpori u njenom djelovanju.

 

Prigodom njegovog boravka u Zagrebu na redovitom plenarnom zasjedanju Sabora Hrvatske biskupske konferencije, dana 11. listopada 2017, uručili smo našem dragom biskupu povelju počasnoga člana, prvu koju je naša udruga dodijelila. Tom prigodom, u kratkom razgovoru, dotakli smo se tema nastavka rada udruge i želje da se uloži veći trud i pronađu prikladni načini za uključivanje što većeg broja Štambuka, osobito iz redova mlađih generacija. U tom smjeru nastavit ćemo korake prema osnivanju podružnica udruge u mjestima i zemljama u kojima žive Štambuci.

 

Biskup se zahvalio na povelji i obećao da će joj dodijeliti posebno mjesto u svom domu.